Maatwerk trajecten in de logistiek

Adviesbureau R&B is gespecialiseerd in op maat gemaakte logistieke trajecten/opleidingen volgens de wensen van de opdrachtgever. Onze docenten spreken de taal van het management en de werkvloer en kunnen hierdoor concrete doelen bereiken met magazijnmedewerkers en leidinggevenden. Sleutelwoorden hierbij zijn: logistiek, veiligheid, samenwerken, informatie en communicatie.

Enkele praktijkvoorbeelden van projecten die Adviesbureau R&B heeft uitgevoerd;

1 Bij een internationale pakketvervoerder een project uitgevoerd met 40 (assistent) voormannen die teams moesten vormen en goed moesten leren samenwerken, communiceren en delegeren.

2 Bij een importfirma deelnemers uit diverse disciplines (o.a. inkoop, verkoop, productie) dezelfde logistieke taal laten spreken en begrip voor elkaars situatie creëren.

3 Bij een automotive onderdelen productiebedrijf een verbeterplan ontwikkeld waarbij diverse goederen op 1 locatie opgeslagen kunnen worden. Daardoor ontstaat er 4 uur tijdswinst per dag voor 1 fte en is er minder ruimte nodig voor opslag.

Examen: in plaats van een algemeen examen wordt er een verbetervoorstel op maat ontwikkeld voor de opdrachtgever. Zo krijg je bijvoorbeeld bij 6 deelnemers, 6 verbetervoorstellen die allen uniek zijn en geïmplementeerd worden in het bedrijf. Dit verbetervoorstel beoordeel je samen met de leidinggevende en zo kom je tot een eindcijfer.